Statuten

1. Algemeen
Deze clubregels zijn van toepassing op ieder lid van De Pedaalridders, hierna te noemen ‘de vereniging’ en maken deel uit van je
lidmaatschapsovereenkomst. Als lid van De Pedaalridders ben je verplicht kennis te nemen van deze clubregels en je dienovereenkomstig te gedragen.

2. Kleding
2.1 – Kleding in bruikleen
Er zijn 2 verschillende pakketten, 1 voor de Jeugd en 1 voor de overige categorieën. Op de website www.depedaalridders.nl staat vermeld welke kleding in het pakket zit. Ook kan je een helm en/of schoenen in bruikleen krijgen.
Voor deze kleding wordt een éénmalige bijdrage van € 25,00 in rekening gebracht. Daarnaast is het ook mogelijk om extra kleding aan te schaffen. Ook de kleding staat, incl. de prijs, vermeld op de website.

2.2 – Schone kleding
Je moet altijd in schone kleding aan wedstrijden en trainingen deelnemen.

2.3 – Schade aan kleding
Kleine reparaties moet je zelf verzorgen. Als kleding niet meer gemaakt kan worden, kan men contact opnemen met Martine de Wit, telefoon: 06-45656848.

2.4 – Sokken
Je moet met witte sokken aan wedstrijden en trainingen deelnemen.

2.5 – Clubkleding
Het is niet toegestaan om in andere kleding dan de eigen clubkleding deel te nemen aan trainingen, wedstrijden en huldigingen.

2.6 – Huldiging
Tijdens een huldiging moet je verschijnen in de clubkleding (zonder helm). Dit zijn we tegenover de sponsoren verplicht.

2.7 – Verlaten vereniging
Als je de club verlaat moet alle kleding weer schoon worden ingeleverd.

3. Fietshuur racefietsen
3.1 – Voorwaarden racefiets huren
Om in aanmerking te komen voor een racefiets, moet de contributie betaald zijn en moet er een KNWU licentie zijn aangevraagd. Daarnaast geldt dat je minimaal 1x per week aan een groepstraining moet deelnemen en dat je minimaal 20 KNWU-wedstrijden in het seizoen rijdt.

3.2 – Huurperiode
De vereniging verhuurt racefietsen aan Jeugdleden t/m categorie 7 voor een periode van maximaal 2 jaar. Vanaf categorie Nieuwelingen dient men zelf voor een fiets te zorgen. Elk wielerseizoen wordt er een huurovereenkomst opgesteld. Het wielerseizoen loopt van 1 februari tot en met 31 oktober. Hierna moet de racefiets weer op de vereniging worden ingeleverd in de staat waarin de fiets ontvangen is.

3.3 – Kosten
De huurprijs van de racefiets bedraagt € 50.- per wielerseizoen.

3.4 – Betaalwijze
De huurprijs dient direct bij ontvangst van de racefiets betaald te worden. Je krijgt een bewijs van betaling.

3.5 – Verlaten vereniging
Er zal geen restitutie van de huur plaatsvinden bij tussentijds verlaten van de vereniging.

3.6 – Fietsonderhoud
Je moet zelf zorg dragen voor klein onderhoud aan de racefiets. Hieronder wordt verstaan het schoonhouden, regelmatig smeren van de bewegende delen (ketting, tandwielen, derailleur) en voldoende spanning in de banden zodat de racefiets in een goede technische staat blijft verkeren en dat de racefiets schoon is voor trainingen en wedstrijden. Check ook regelmatig de remblokken en de banden op steentjes.
Kosten voor vervanging van onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage, bv. banden, remblokjes en schoenplaatjes, zijn voor rekening van de huurder. Deze onderdelen zijn eventueel te verkrijgen via de vereniging, zie de shop op website. Het ombouwen van het verzet naar een andere categorie wordt verzorgd door de vereniging.

3.7 – Schade aan racefiets
Schade ontstaan tijdens wedstrijden, groeps- en individuele trainingen zijn voor rekening van de huurder. Ook de kosten bij onherstelbare schade of vermissing van de racefiets worden verhaald op de huurder. De getaxeerde waarde van de racefiets staat vermeld op de huurovereenkomst.

3.8 – Gebruik Racefiets

  • De racefiets mag alleen gebruikt worden voor trainingen en wedstrijden.
  • De racefiets meenemen met vakantie mag alleen na toestemming van het bestuur.
  • De racefiets mag niet worden gebruikt voor privédoeleinden (bv. naar school fietsen)
  • Je mag de racefiets niet onbeheerd achterlaten.
  • Met klem wordt er op gewezen dat je niet van stoep op- of af rijdt.
  • Voor je gaat fietsen, moet je altijd bandenspanning controleren.

3.9 – Inleveren racefiets
Na afloop van het raceseizoen moet de racefiets weer op de vereniging worden ingeleverd. De fiets moet schoon en technische goede staat zijn. Eventuele schoonmaak- en/of reparatiekosten zullen op de huurder verhaald worden.

De fiets blijft te allen tijde eigendom van De Pedaalridders Lansingerland.

4. Zomertrainingen voor de Jeugd
4.1 – Trainingsmomenten
Er wordt in groepsverband getraind op dinsdag – en donderdagavond. De aanvang en de tijden van de trainingen worden bekend gemaakt via een mailbericht en de website.
Voor de gevorderde (categorie 7) renner bestaat er de mogelijkheid om op woensdagavond een gezamenlijke trainingswedstrijd bij Wielervereniging De Coureur in Vlaardingen te rijden. Men gaat op de fiets naar de wedstrijd, vroeg in het seizoen wordt er vervoer geregeld terug naar huis.
De woensdagmiddag is gereserveerd voor beginners en scholenprojecten. Het is niet toegestaan om training te volgen bij andere verenigingen.

4.2 – Overstappen van groep
In overleg met de trainers wordt er besloten of men kan overstappen naar een hogere trainingsgroep of naar een trainingsgroep van Nieuwelingen of Junioren.

4.3 – Materiaal
Tijdens de trainingen is de clubkleding, een helm en handschoenen altijd verplicht. Daarnaast moet men altijd een reserve binnenband bij zich hebben. Bij slecht(er) weer is het handig om een regenjack mee te nemen wat goed zichtbaar is.

5. Wintertrainingen
5.1 – Trainingsmomenten
Gedurende de wintermaanden (november t/m maart) worden er op dinsdag- , woensdag- en donderdagavond indoortrainingen gegeven in het clubgebouw in Bleiswijk. De aanvang en de tijden van de trainingen worden bekend gemaakt via een mailbericht en de website.

6. Inschrijven wedstrijden
6.1 – Voorwaarden wedstrijden
Van de jeugdafdeling krijgt je een overzicht van de wedstrijden in het district Zuid-Holland. De overige categorieën krijgen ook een overzicht of kunnen dit zelf opzoeken via de site van de KNWU.
Je dient zelf voor deze wedstrijden in te schrijven via de site van de KNWU. De Pedaalridders hebben zich verplicht om aan minimaal 20 wedstrijden deel te nemen. Inschrijven voor de wedstrijden welke meetellen voor het Nederlands Kampioenschap (NK) is verplicht.

6.2 – Voorwaarden inschrijven
Op het moment dat de wedstrijden bekent zijn, kan je via de website van KNWU inschrijven. Voor de jeugd geldt ook nog dat als je inschrijving is geregeld, je dit ook nog via de mail jeugd@depedaalridders.nl aan de jeugdafdeling moet doorgeven.

6.3 – Afmelden wedstrijden
Het wordt niet op prijs gesteld als je een aangemelde wedstrijd op het allerlaatste moment af zegt. Afmeldingen dienen per mail aan de jeugdcommissie te worden gemeld met een gegronde reden en aan de vereniging die de wedstrijd organiseert.

7. Overige
7.1 – Medische keuring
Een medische keuring is voor de jeugd niet verplicht maar wel gewenst.
Op het moment dat een renner over gaat naar de Junioren is een medische wel verplicht. Bij het aanvragen van je licentie wordt hier vanuit de KNWU op gewezen. De KNWU geeft aan waar deze keuring gedaan kan worden. De kosten kunnen vaak, afhankelijk van de dekking, gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar.

7.2 – Verplichting toernooi
Als De Pedaalridders een eigen toernooi organiseert, ben je verplicht om hier aan deel te nemen.

7.3 – Beëindingen lidmaatschap
Uiterlijk 1 maand voor het einde van het lopende jaar (dus uiterlijk 1 december) dient men schriftelijk op te zeggen bij het bestuur, zie ook de website ´Contact/Lid worden´. Na ontvangst van de opzegging neemt de vereniging contact op over het inleveren van de clubkleding en eventuele
huurfietsen. Verandering van vereniging is toegestaan als alle verplichtingen aan de vereniging is voldaan.

7.4 – Vertrouwenspersoon
Mocht er behoefte of noodzaak zijn voor een gesprek neem dan contact op met de Vertrouwenscontactpersoon van de KNWU, van het district of met het meldpunt van NOC*NSF.

KNWU-vertrouwenscontactpersoon is Evelien Meijer, e-mail: evelien.meijer@knwu.nl, telefoon: 06 – 57 32 04 29.

Vertrouwenscontactpersoon van het district is Willy Leezer, telefoon: 06 – 53 71 08 96.

Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een vertrouwenspersoon van NOC*NSF, e-mail: hulplijn@noc-nsf.nl, telefoon: 0900 – 202 55 90.
Dit nummer is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

7.5 – Tot slot
Elk jaar zal het reglement worden gecontroleerd en waar nodig bijgesteld.

Heb je een vraag?

Stuur ons een berichtje en wij beantwoorden deze zo snel mogelijk!

DIRECT CONTACT OPNEMEN